Tuesday, December 13, 2016

Endiselt kohanen

Kohanemine ei lähe just liiga lihtsalt. Ajavahe närib endiselt hinge. Ärkasin just lõunauinakust.  Ja kuna mingisugune haigusevimm on ka kallal, siis liigun nagu zombi siin linnatänavail. Ja lisaks see praetud, fritüüritud, rasvase toidu lõhn mis igal pool hõljub.... Ajab ikka iivaldama küll. Ja neid erinevaid toidukohti on absoluutselt iga nurga peal. Siin, kus me elame, on kohe eraldi mitmekordne hoone toidukohtadega. Ja inimesed söövadki igalpool... Tundub et kodudes kööke pole olemaski. Ja vaatamata sellele, et toidud on rammusad, siis ülekaalulisi inimesi pole ma kohanud. Siiani. Ja kujutage ette, ma tunnen ennast siis täitsa pikka kasvu neiuna (naiste keskmine kasv on siin 152 cm). Uudne kogemus!
Market! Market! sisevaade
Hommikul mind juhatati Market! Market!-isse. 
Selline suur kaubanduskeskus (5 korrust ja üle 500 poekese/toidukohakese),mis on pigem tavarahvale mõeldud nagu ma aru sain. Kohe kõrval on veel üks supermarket, selline peenemakoelisem ja paksema rahakotiga rahvale. Selle kaubanduskeskuse lähistelt sain kätte ka oma esimesed vaated. Üks nö tavalisele tiheasustatud elamurajoonile (elab siiski siin linnas ju üle 22 miljoni inimese ja kuhugi peavad nad ju mahtuma) ja teine vaade avanes siis slummile, otse uhke high-end kaubanduskeskuse kõrval, eraldatud müüriga.
Slumm, eraldatud muust linnaosast müüriga ja väidetavalt on väravas isegi korravalvurid. 
Eile avaldasin soovi kõndida jõe äärde (kaardi järgi pole sugugi kaugel). Nüüd ma saan aru, mida peeti silmas vastates, et siin on piirkondi, millest ei saa/ei tasu läbi jalutada. Ei valges ega kinldasti mitte ka pimedas.
Mis veel? Oma teada tulin päikeselisele soojale maale. Soe on, aga päikest ma pole veel oma silmaga näinud. Linna katavad vihmapilved ja sudu. Väidetavalt siiski paistab siin ka päikest. Mis saastatuse tõttu pruuniks tegema ei pidanud. Saab näha, saab tunda. Kui ükskord see Päike kavatseb end näole anda.

Udune-sudune-pilvine-linnavaade

Igatahes, prooviks oma tervise kuidagi taastada ja sest kaua ma siin ikka nõndaviisi vindun. Hoian teid siis eluga kursis ja tervitan emmet ka :)


No comments:

Post a Comment