Friday, July 22, 2016

YOLO!

Tänane teekond nägi ette liikumist trajektooril Bosnia-Hertsegoviina ja Montenegro. Esimese hooga läkisme Mostari linna peale turistitama. Suurim vaatamisväärsus linnas Stari Most, üks sild, mis kunagi sõjas hävines ja nüüd on taastatud.

Stari Most
Sealt pealt hüppasid kohalikud kutid raha eest alla ka (vette ikka). No money, no jump!  kuulsin kõlamas lauset.
Seal samas saime käia reisi jooksul esimest korda ka turkal. Mõned suveniirid siis ka soetasime, kuid mida putka edasi, seda kallimaks hinnad läksid ja loobusime.
Turutänav Mostaris
Juurikate lettide juurde minnes olid meil vist dollarid ja eurod lausa näkku kleebitud (mitte ainult taskust välja pungitamas), sest siis tuldi ikka eriti agressiivsete müügitaktikatega peale. Lahkusime rutuga,
Mostar ise on kenasti sõjast taastunud, vaid nurgatagustes kohtades oli kuuliaukudega majaseinu märgata. Aga no ega need kodumaa nurgatagusedki liiga kaunid välja ei näe!
Vaade Mostarile
Ka B&H käsime juga vaatamas. Nimeks sel oli Slapovi Kravica. Taaskord - ilus, võimas, äge... Aga ei tekita mingit vaimustust. Liiga palju rahvast lihtsalt! Elu nagu loomaaias. Siiski kastsime end korra vette, et sellele hullumeelsele kuumale vastu hakata. Pool minutit oli vast abi ka. 36 kraadi siiski ju.

Siis hakkas pihta piiride ületamine. Tegime seda lausa neli korda täna. B&H - Horvaatia - B&H - Horvaatia - Montenegro. Piiriületus käis üsna ladusalt, enamasti vaadati passe - Hello! Estonians! You can go! Ilmselgelt oleme suht suvaline ja ohutu rahvus siinkandis. Ja üldse vist :)

Horvaatias kohtasime esimesi eestlasi reisi jooksul, kahte Tartu neiut samuti Euroopat avastamas. Senini oleme kohanud veel ühte Sloveenlast, kes on käinud 2 korda Tartu maratonil (traktoriga vanamees) ja ühte Bosnialast, kes on Tallinnas käinud. Ja ega me ei vestle siin hullupööra välismaalastega. Lihtsalt on juhtunud õiged inimesed :)

Ja nüüd siis - Tere Montenegro! Nüüd saan aru, et ma pole enam Euroopas. Meenutab pigem mõnda Aasia maad. Kitsad (kohati valgustamata) tänavad, ilma kõnniteedeta, liiklus kaootiline ja harjumatu. Isegi vastavad lõhnad on olemas. Aga meie ööbime Villas :) Sellised rikkurid lihtsalt, istume rõdul, joome veinikest ja naudime vaadet Vahemerele ja Kumbori linnakesele. Äge ju!

Varsti pool teed läbitud :)


No comments:

Post a Comment