Tuesday, July 26, 2016

Tagasi euroopalikus Euroopas

Vihmase hommikupooliku veetsime Novi Sadis. Tutvusime jalutades linnaga, sõime hommikusööki, selline puhkuse argipäev. Linn oli ilus ja puhas, kohe oli tunda, et tagasi Euroopalikus kultuuris.
Novi Sad
Kõik on tavaline. Ei oska kohe millelegi enam tähelepanu juhtidagi, midagi justkui ei pane pead pöörama.
Teekond Budapesti oli vihmane ja äikseline. Ei tea, mis koht see Serbia selline on, aga vaid seal oli vihmane ja jahe ilm (20 kraadi ringis). Nii kui jõudsime üle Ungari piiri, hakkas ilm jälle lõunamaisemaks muutuma.
Serbia-Ungari piir on senini selle reisi üks tüütumaid. Veetsime seal kenakese tunni, ilmselt tänu pagulastehirmule. Võib-olla.. Võib-olla mitte...
Avastasin Budapesti lähistel, et päevateekond oli meil täna lamedal maal! Uskumatu, väga meeldiv luksus.
Saabusime just "koju" oma Doonau jõe kaldal olevasse korterisse. Käisime Szechenyi termaalujulas sulistamas. Oli mõnus! Hämaramaks minnes üha ilusam ka!
Termaalspaa Budapestis
Koju jalutades siiski nägin midagi, mis siiski pani mind pead pöörama, lausa kohale kõndima. Eemalt juba paistis, et ühe valgustatud hoone kohal hõljuvad mingid helendavad täpikesed. Kohale jõudes selgus, et need on linnud, kes valgust naudivad. Pole enne kohanud sääraseid linde. Ilus oli igatahes :)
Helendavad linnud

Kohtumiseni Slovakkias!

No comments:

Post a Comment