Monday, July 20, 2020

Ostrava vs Brno

Poola ja Tšehhi on mõlemad kahtlemata avastamisväärt riigid, aga kiirteedel kimades jääb enamus nägemata. Vahepeal on muidugi vaja kosse sirutada, siis on hea Googlest vaadata, mis vaatamisväärsusi lähedusse on poetatud ja käid sipsti läbi.
Nii sattusime ka Częstochowasse (hea, et ma pean seda nime ainult kirjutama, mitte ütlema 🤪). Lisaks uhkele Jasna Gora kloostrile (pühamule? Kirikule?) nägime ka hulgim pühasid mehi ja siis veel mingit kummalist pulmamarssi, kus esiotsas oli 2 pruutpaari ja siis igasugu inimesi bännerite ja asjadega. Terve hulk rahvast kõndis selle kloostri poole ja kõik laulsid ja lehvitasid.
Meie siht oli aga hoopis kiiremas korras jõuda Tšehhi, Ostravasse. Et saaks nautida veel enne neid huipu kallid riike natuke odavat elu. Niiet marsiga me ei ühinenud. 
Ostravasse jõudes saime aga aru, kui hea plaan on "no plan". See vana tööstuslinn ei mõjunud meile üldse inspireeriva, niiet tõmbasime kaardirakendused kõik lahti ja näpp langes nüüd juba Brno linna peale. 
Mõned tunnid hiljem (vahemaa polegi tegelikult nii pikk, aga üks kõrvalistuja nõudis jäätisepeatust, mida ta on vist juba Lätist alates oodanud. Kes on Tšehhi tänavajäätist 🍦saanud, peaks vägagi aru saama sellest soovist. Aga see kõik eeldas veel pangaautomaadi leidmist jne. Lisaks hoidis Waze meid rangelt kiirteelt eemal, enne kui me jaole saime, et ta ei tea, et meil on vinjett aknal ja meile on ka tasulised kiirteed lubatud).
Niisiis mõningad sahinad ja sahmerdamised hiljem istusimegi Brno kesklinnas ja jõime sadade kroonide eest kohalikku õlu. 
Nalja kah. 
Tema: Kuule, me saime vist pügada. Me saime 200 st ainult 100 tagasi.
Mina: 100 on 4 euro ringis. 
Tema: Ah, muidugi. Siis on vist okei hind kahe õlle kohta. 
🍻
Igatahes, Tšehhit  ma soovitan külastada. Olen ise siin juba mitmendat korda ja väga mõnus. 

Täna liigume aga edasi Austriasse. Ja siis see õige ASI alles algab 😊 Seni on kõik piiriületused läinud märkamatult, näis mis täna saab. 


Kohtumiseni mägedes 
🏔🏔🏔


No comments:

Post a Comment