Monday, April 3, 2017

Värviline Trinidad

Minu heleroosa unistus on täitunud. Varasel hommikutunnil, vaiksel, peegelsiledal Guanaroca laguunil kohtasin elus esimest korda vaba looduse flamingosid. Eriline tunne, tuleb tunnistada. Suured kolakad oranzikad kehad kahe roosa makaroni otsas, pead kõverkaela otsas vahetpidamata veest krevette sõelumas.
Üks reisieesmärkidest täidetud. Linnuke (flamingoke) kirjas J
Edasi viis meid tee Trinidadi, mille kohta mitmed seni kohatud turistid on kinnitanud, et tegu on väga kauni linnaga. Tänavapilt erineb omajagu eelnevalt külastatud linnadest. Majad on endiselt väga kirjud ja värvilised, kuid enamjaolt madalad. Ringi vaadates tekib tunne, et iga hetk hüppab Zorro oma musta maskiga senjoritasid abistama.
Ja just nüüd, olles justnagu paar sajandit tagasi ajas astunud, on meil võimalus ilmselt esimest korda kogu reisi jooksul Internetti pääseda. Kuubal nimelt see teenus ei ole just liiga levinud, võrku pääsemiseks tuleb osta koodikaart, mille abil saad siis tunnikese veebimaailma vaadata. Sellest, kus võrk levib, on väga lihtne aru saada. Ei jää kellelegi märkamatuks terve pargitäis ninapidi ekraanides istuvaid inimesi.

Meie praegune casa mees on aga omale koju Interneti ühenduse ostnud, mida ta on lahkesti nõus meiega raha eest jagama. Üleüldse on väga tegu lahke inimesega. Küll keedab kohvi, küll toob mangosid puu otsast alla ja õpetab neid veel kuubalase moodi sööma ka (niiet terve nägu on kollane). Ja need mangod, mis meile nende hiiglaslike puude otsast alla toodi, on ilmselgelt maailma parimad!

Jäägem järgmist Internetti ootama! See tuleb taas, mul on sellesse usku :) 

No comments:

Post a Comment